Csoportos zenés foglalkozás gyerekeknek

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

A fenti idézet Kodály Zoltántól származik, akit nemcsak zeneszerzőként, hanem a hazai zenepedagógiai tevékenység prominens alakjaként tartunk számon, nem véletlenül. Az ő idejében valószínűleg még nagyon újszerű volt az a gondolat is, ami szintén tőle származik, miszerint a zenei nevelést már az anyaméhben kell elkezdeni.

érdekel

Zenei foglalkozás már a legkisebbeknek is

Nagyszerű érzés látni manapság, hogy a szülők egyre tudatosabbak gyermekeik zenei taníttatása terén. A kezdetek óta rengeteg megkeresés érkezik hozzánk gyermekek taníttatásával kapcsolatban, nem ritkán kérdezik tőlünk, hogy 3-4 évesen érdemes-e elkezdeni zenével foglalkozni.

A válaszunk erre természetesen egy egyértelmű igen! Azonban nem mindegy, hogy a különböző korosztályokkal hogyan foglalkozunk zeneileg. A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy bár az egyéni, célzott zeneoktatás is működhet egy bizonyos kor felett, azonban jellemzően a gyerekeknek a csoportos zenei foglalkozás a leghatékonyabb.

A tudományos megközelítés szerint a ZENE=értelmes zaj.

Valóban pusztán csak ennyiről lenne szó? Hiszen körülvesz minket, az életünk minden területén velünk van. A ritmus, a hang, a zörejek, a dallam, a tánc… Ott van a természetben, ott van bennünk. Már a születésünk előtt is összekapcsol minket a külvilággal. Gondoljunk csak arra, amikor egy újszülöttet az édesanyja a mellkasára fektet és a kicsi egyből megnyugszik, hallva a szívdobogást.

A zene univerzális nyelv, amelyhez mind képesek vagyunk kapcsolódni.

A dalok, mondókák megtanulásával a kisgyermek rengeteg információt szerez az őt körülvevő világról. Fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban is. A közös éneklés, játék összeköti a gyermeket és a szülőt, segíti a gyerekek közötti szociális kapcsolatok kialakulását.

Megnyugtat, jókedvre derít, oldja a feszültséget.

Egy egyszerű dallam a hozzá tartozó szöveg és mozdulatsor megtanulásával együtt összetett, komplex feladattá válik, mely a gyermek számos készségét fejleszti. Kezdve a memóriával, ritmusérzékkel, kreativitással, koncentrációval, a szókinccsel. Ezek a készségek pedig az élet bármely területén hasznosak. Játékos, csoportos zenei gyermekfoglalkozásainkat ebben a szellemben építettük fel.

A zenés foglalkozások célja

Zenés programjainkat gyerekek számára immáron időszakosan, mindig egy aktuális téma köré építjük. Mint mindig, gyerekfoglalkozásainknak továbbra is két fontos célja van:

Hangszerek megismerése

A résztvevő gyermekek fejlesztése játékos zenés feladatokon keresztül, a hangszerek megismerése.

Kommunikációs képesség fejlesztése

A csoport tagjainak összekötése, gyermekek egymással való kapcsolódásának elősegítése, ezáltal kommunikációs képességük fejlesztése.

Következő tematikus foglalkozásunk:

Mikulásváró Zenés Játszóház

 • Időpont:

  • 1-3 évesek: november 28. és december 5. 16:00
  • 3-5 évesek: november 28. és december 5. 17:00
 • Létszám: 8 fő (A szabad helyeket a jelentkezés, valamint a kifizetések sorrendjében töltjük fel.)

 • A foglalkozások hossza: 45 perc

 • Helyszín: Lightmotiv mozgásközpont, 1094 Budapest, Páva utca 16.

 • A zenés foglalkozások ára: 20.000 Ft (2 alkalom összesen)

Részt venni az oldalon lévő jelentkezési lap kitöltésével, a kapcsolatfelvételt követően lehetséges.

Jelentkezési űrlap

Mondani szokás, hogy mindig az első lépést megtenni a legnehezebb… Ha szeretnéd gyermeke(i)ddel megszerettetni a zenét, felkelteni bennük az alkotás és tanulás iránti vágyat, és szeretnéd mindezt profik bevonásával megtenni, akkor itt az alkalom, töltsd ki az alábbi űrlapot!


  Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatóban leírtakat.